Olivier Rieter

Apr14th

Codex


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/public/wp-includes/functions-formatting.php on line 83

Codex is een literaire thriller van Lev Grossman, recensent van Time Magazine. Het verhaal gaat over Edward Wozny, een Amerikaanse bankier met vakantie, die binnenkort een nieuwe functie gaat bekleden in de Engelse financiële wereld. Edward is een hot shot bankier die vooral met zijn carrière bezig is, totdat hij een klus krijgt van een Engels adellijk echtpaar.

Het is de bedoeling dat Edward een oude boekenverzameling in kaart gaat brengen. De adellijke dame wil dat hij een bepaald middeleeuws boek, oftewel codex vindt, terwijl de adellijke man juist wil dat hij het boek niet vindt. In het verhaal speelt ook het mysterieuze computerspel Momus een rol, waaraan Edward in korte tijd verslaafd raakt.

Het hoofdpersonage in het boek is wel interessant en je vraagt je af wat er van hem gaat worden. Het andere hoofdpersonage, Margareth, een jonge wetenschapper, is minder aannemelijk. Haar keuzes slik je als lezer niet en dat gaat ten koste van de geloofwaardigheid van het boek.

Het gegeven van het boek is interessant en na een wat stroeve start wil je Codex absoluut uitlezen. Het einde is echter wat ongeloofwaardig. Eigenlijk had ik er al lezende meer van verwacht. Dat neemt niet weg dat Grossman een aardige thriller heeft geschreven, zonder al te veel bloedvergieten. Het maakt nieuwsgierig naar ander werk van deze auteur.

Leve Grossman, Codex, ISBN 0 09 949122 2

No comments yet. Be the first.

Leave a reply