Olivier Rieter

Oct16th

The Source


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/public/wp-includes/functions-formatting.php on line 83

The Source is een thriller over het beroemde Voynich-document en over de zoektocht naar het aards paradijs, de hof van Eden in het regenwoud in Peru. Het begin van het boek is veelbelovend, maar verder is het een dertien in een dozijn thriller.

Het begin belooft een academische puzzel zoektocht naar de vertaling van het Voynich-document, waar ik zelf ook over heb geschreven. Uiteindelijk gaat het verhaal echter meer over de zoektocht naar de hof van Eden in Peru. Geen puzzelthriller dus. Eerder een Kuifje en de Zonnetempel-achtig verhaal.

Toch wil je The Source wel uitlezen. Bestseller-auteur Michael Cordy weet de vaart er in de tweede helft van het boek wel in te houden. De schurk in het verhaal is de leider van de orde van Jezuïeten, bijgenaamd de zwarte paus. Dat is allerminst origineel, want de Jezuïeten leveren tal van schurken in thrillers.

Het Voynich document is een nooit ontcijferde geïllustreerde tekst uit de Renaissance. Ontelbaar veel grote geesten hebben geprobeerd deze tekst te ontcijferen, maar het is nooit gelukt. Op de site www.ciphermysteries.com wordt een aantal thrillers en andere boeken over het Voynich document besproken.

The Source is beslist geen verplichte leeskost voor Voynich-adepten, maar het biedt wel een aardige theorie. Het boek leest snel, al is de ontknoping wat ongeloofwaardig. Kortom: een aardig boek om in de trein te lezen.

Michael Cordy, The Source, ISBN 978 0 552 15698 1.

No comments yet. Be the first.

Leave a reply